Sønderjysk jazzensemble får tre-årig støtte

Art Ensemble Syd

LATEST NEWS

Sønderjysk jazzensemble får tre-årig støtte

 aes-p-pic-beskaaret-1024x224

 

Sønderborg Kommune tildeler Art Ensemble Syd knap en halv million i driftsstøtte over tre år. Aftalen løber fra 2015 til og med 2017 og betyder nye muligheder for ensemblets virke i regionen og nationalt.

 At musikken rundt om i Danmark har trange kår, er ingen hemmelighed. Spillesteder fattes penge og orkestre skæres ind til benet eller spares helt væk, er virkeligheden mange steder. Derfor er det en stor nyhed, at Sønderborg Kommune nu har skrevet en tre-årig aftale med Art Ensemble Syd, der sikrer gruppen 150.000 kr. om året. Pengene skal gå til ensemblets drift, hvilket blandt andet skal være med til at skærpe Sønderborg Kommunes kulturelle profil.

Fokus på kultur

Sønderborg var med i opløbet til at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017, hvorfor netop kultur selvsagt spiller en vigtig rolle i byen og kommunen. Borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen, ser støtten som en naturlig del af kommunens fokus på kultur.

”Sønderborg Kommune satser bredt på kultur på både det professionelle plan og i vækstlagene – og det gælder naturligvis også for den rytmiske musikscene. Vi ønsker at professionalisere vores rytmiske musikliv. Vi har flere dygtige, professionelle rytmiske musikere, der underviser på vores musikskole. Men hvis vi vil sikre og styrke vores talentudvikling, så er det vigtigt, at disse undervisere også får muligheden for at udfolde sig gennem spillejobs,” siger borgmester Erik Lauritzen.

Kulturel spydspids

Bag Art Ensemble Syd står bassist og komponist Niels Præstholm. Siden Niels Præstholm for år tilbage ankom i Sønderborg som tilflytter, har han været en aktiv part i at skabe en jazzscene i kommunen. Sammen med de andre musikere i Art Ensemble Syd, har han gennem flere år arbejdet hårdt for at blive Sønderborgs rytmiske ensemble, noget der nu har udmundet i foreløbig tre års støtte. Hos Niels Præstholm, er der ingen tvivl om, at driftsmidlerne bliver et vigtigt redskab de næste tre år.

”Uden omsvøb betyder det vi har mulighed for at lave det band vi gerne vil og trække kapaciteter til byen og regionen. Det er vigtig for os, at Art Ensemble Syd ikke er et rent jazzensemble, men kan løse en række opgaver bredt. Modsat er det afgørende, at vi har en seriøs kunstnerisk profil. En profil, der kan vække interesse og lægger sig op ad de ambitioner man har i Sønderborg Kommune,” fortæller Niels Præstholm.

Nu handler det for Niels Præstholm og Art Ensemble Syd om at komme ud slå sit navn fast, ikke blot lokalt men også nationalt.

”Det er et langt sejt træk, der venter forude, men et træk vi kan lave meget hårdere nu, hvor vi har de midler vi har,” slutter Niels Præstholm.

Næste forestående projekt for Art Ensemble Syd, er en række releasekoncerter for deres nye udgivelse ”Present”. Ensemblet kan i den sammenhæng blandt andet opleves i Sønderborg, Flensborg og København.

Datoer:

8. april kl. 20.00: Sønderborghus, Løngang 1, 6400 Sønderborg

9. april kl. 20.00: Kulturwerkstatt Kühlhaus, Mühlendamm 25, 24937 Flensburg, Tyskland

10. april kl. 17.00: Charlie Scotts, Skindergade 43, 1159 København K – gratis entré

Share