Niels Præstholm 60 år!

Art Ensemble Syd

Niels Præstholm 60 år!

  • Date: 06 - Oct - 2018
  • Time: 16:00
  • Location: København
  • Venue: Bartof Station

Niels Præstholm

Fødselsdagskoncert i København – Niels Præstholm 60 år

 

Nada m/ Bo Jacobsen
Rudy Smith Quartet
Embla
Søren Nørbo Trio
Blixband
Art Ensemble Syd

Simon Spang-Hanssen, sax, Louise D.E. Jensen, sax, Thomas Agergaard, sax, Thorstein Hemmet, fløjte, Tom Blancarte (US), euphonium, Stephan Meinberg (D), trompet, Heine Steensen, violin, H.J. Julius, guitar, Øystein Blix (N), trombone. Rudy Smith (Trinidad/DK), steel pans, Kim Kristensen, piano, Ole Matthiessen, piano, Søren Nørbo, piano, Ole Streenberg, trommer, Kresten Osgood, trommer, Tor Haugerud (N) trommer.

 

Bassisten og komponisten Niels Præstholm har en lang karriere bag sig med mange musikalske højdepunkter. I år fejrer han sin 60 års fødselsdag og at det samtidig er 40 år siden han startede sin professionelle karriere, som har været fuld af musikalske højdepunkter.

Listen over musikere Niels har spillet med er lang og tæller nogle af jazzens største navne. Navne som Clark Terry, Al Grey, Tchad Jones, Ed Thigpen, Django Bates, Sahib Shihab, Ernie Wilkins og Michael Gregory Jackson er blot et lille uddrag af de musikere der har nydt godt af Præstholms solide basspil.

Niels Præstholm har markeret sig som en original og banebrydende komponist, især for de mellemstore besætninger. I 1990’erne var han blandt de allerførste til at integrere de klassiske strygeinstrumenter i jazzmusikken.

Niels Præstholm har med gruppen Embla i forskellige besætninger/inkarnationer udgivet CD’erne ‘Embla’, ‘Imagic’ og ‘Aircondition’, som alle har vakt opsigt langt uden for landets grænser.

I dag leder Niels Præstholm Sønderborgs rytmiske ensemble, Art Ensemble Syd. Ensemblet har spillet talrige koncerter både med originalmusik af Niels Præstholm og af andre ensemblemedlemmer. Art Ensemble Syd er bl.a. kendt for at have optrådt med en lang række gæstesolister som Sebastian, Søs Fenger, Martin Brygmann, Tue West, Thomas Buttenschøn, Povl Dissing og Kristian Leth. Art Ensemble Syd har udgivet de to anmelderroste albums ‘Liberty’ og ‘Present’.

Art Ensemble Syd tager i oktober på jubilæumsturné med musik af Niels Præstholm. Hans musik tager udgangspunkt i mange inspirationskilder og eksperimenterer ustandselig med nye måder at bruge ensemblet på. Præstholm er kendt for stærke melodiske forløb, intens rytmik og kontrasten mellem det harmoniske og velplejede og afstikkere ud i musikkens uregerlige vildnis. Der bliver åbnet for den anerkendte komponists skattekiste af et bagkatalog og vi får et kig ind i fremtiden som den tegner sig fra komponistens visionære hånd.

Tidspunkt: 6. oktober kl 16:00
Sted: Bartof Station, Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg

 

Share